29 november 2008

Trondheim

Det er virkelig skjønt å være tilbake i Trondheim igjen! Kom hit i går kveld, etter at flyet var litt forsinket. Men de selger jo både vin og litt ekstra både på toget og flyet, så ingen sure miner hos Osen/Tysnes. Mye godt drikke, ikke riktig så god mat på Egon. Enkelte fikk kanskje litt for mye drikke, så jeg ble med "vedkommende" hjem ganske tidlig :-)

Fin fint i dag, siden vi var oppe halv 8, fikk god hotellfrokost og var klar for en liten shoppingtur med Svein Arne og Anette allerede halv 10, spasserte bort på solsiden. Det er kaldt og isete i bartebyen om dagen -8 grader, forfriskende spassertur. Etterpå dro gutta på go-card, jentene på city syd. Jeg fikk tid til frisøren, så når er jeg blitt betraktelig kortere på håret og ganske så mørkt igjen. Uvant!

Nå sitter jeg med en øl på hotellet, venter på go-card kjørerene, som visst nok også har bowla. Skal gjøre meg klar for en kveld på byen. Skal først på julebord på royal garden også får vi se hva kvelden bringer etterhvert! Hva skal du gjøre i kveld da?

27 november 2008

Torsk

Vi fikk lyst på fisk til middag i dag, så Øyvind dro innom fiskehandleren. Fisk ble det. Torsk nærmere bestemt. Men til hvilken pris: Jo 180 DKK, over 200 norske for denne lille bleike torsken. Av og til kan man være glad når man har Ramsøyfjorden rett utenfor døra!

Nettavisenes illustrasjoner

I dagens lunchpause kom jeg over noen svært så interessante illustrasjoner og overskrifter som jeg har lyst til å dele:


Lurer på hva illustratøren har tenkt her?! Hovedsak på aftenposten.no i formiddag.

VG kommer med nok en informativ allmenn nyttig nyhet.

Julebordstider

Eller julefrokost som det heter i Danmark. I helga skal vi på julebord i Trondheim, sammen med Edøen mekaniske et firma som Øyvind er medeier i, sammen med brødrene Frank og Geir Brevik. Vi blir 10 sammen, så tror nok det vil blir kjempefestlig. Gleder meg! Men nå først, skal jeg hente all motivasjon og effektivitet som jeg mista i går forrmiddag og fortsette over boka. Siste innspurt mot helg!

26 november 2008

Hva jeg har "lært" i dag:



Jeg skal visst ha 3 barn, er ikke så allerverst på kjøkkenet og jeg er den opmimale nattevakt. Hva har du "lært" i dag da?

25 november 2008

Jeg blir så flau!

Av å se jakten på kjærligheten.... Tror det er et slags selvpiningsinstikt i meg som gjør at jeg få det med meg. Men vanligvis er vi to som ser det, nemlig jeg og Lene. I kveld ble det ikke slik og jeg må bare dele med hele verden at jeg er flau. Spesielt over å komme fra Nordmøre...

Marie e ei kjempeglad pie!

Det er tirsdag, en ganske så fin dag med tanke på at jeg besto eksamen og at Øyvind kommer hjem igjen i dag. Til helga skal vi dessuten en tur til bartebyen på julebord. Gleder meg! Sist helg hadde jeg ganske så fri, leste bare litt. Fredagen var vi til Lene hvor vi ikke greide å bestemme oss for om vi skulle se film, eller tv, så vi buzza. Lene kom også på et nyttig bruksområde til sine små håpefulle:


Vet ikke om det er noe Carrie-inspirert fra SATC, hvor hun tok en liten fugl i håret, tar Lene den litt videre med et sprellende marsvin


Lørdagen besto av litt lesing før vi samles hos Anna-Maria og Jorunn på ost og vin. Kjempekoselig!

Søndags morgen var jeg kjempetrøtt da kl ringte 5.45. Jeg hadde FADL vakt på intensivavdelingen. Men dagen gikk riktig fort unna for det var rett og slett utrolig spennede!!!

22 november 2008

Jeg har IKKE drept en sau i vaskemaskina!

Selv om det unektelig ser slik ut:

Jeg skal ta det hele fra begynnelsen. Jeg har lenge tenkt på å tatt opp en slags juletradisjon fra mamma, den verste av alle egentlig, å ”vaske rundt” til jul. Det betyr at alt som kan luftes, skal henge ute en hel dag i frosten. Tak, vegger og gulv skal vaskes, eller helst skrubbes i grønnsåpe. Men ikke minst skal gardiner og tepper vaskes. Jeg har tatt light versjonen i dag, det vil si at jeg har ryddet litt, vasket litt og vasket to små tepper i vaskemaskina. Det gikk vel så galt som det kunne gå.

Det skal sies at dette var et av de små runde IKEA teppene av ull og jeg hadde ikke forventet så mye, men kanskje håpa at det skulle være helt og rent. Slik gikk det definitivt ikke. Teppet var pulverisert! Det var tydeligvis limet sammen i kantene og undersiden var også festet på samme måte. Det verste var egentlig alle de hår klumpene som lå igjen inne i maskina og som hadde tettet sluken. Vises ikke så godt på bildene, men det lå i hver lille krok sammen med såperester. Det som sitter igjen er lukta av våt ull… Skikkelig ekkelt! Hele greiene minner meg litt om ei regle vi hadde i barnehagen. (Det var forresten tider det, hvor en ikke akkurat beskjeftiget seg med rengjøring) Denne reglen fremførte vi merkelig nok når vi sila sand i sandkassa, den går som følger: Så mykkje hadde æ, så mykkje ga æ vekk og så lite fekk æ igjæn…. Fikk ganske lite igjen for den vasken der, men det blir kanskje et nytt teppe?!

21 november 2008

Nok en hyggelig hilsen.

I dag våkna jeg av at dørklokka ringte. Det var blomsterbudet, (forøvrig det samme budet som er omtalt tidligere her på bloggen.) Han ga meg så denne fantastisk flotte buketten!


Elsker deg også!

19 november 2008

Det er på tide å gå hjem når:

  • ALT blir mer spennede enn pensum
  • du på måfå blar i "advanced organic chemistry", som tilfeldigvis står i hylla ved siden av deg.
  • det er tomt for kaffe
  • en er så trøtt at øynene siger igjen.
  • du har lest ferdig dagens kapittler

Vel jeg har oppfylt alle krav! Den siste halve timen har vært mer kvantitet enn kvalitet.
Uansett ganske effektiv og spennede dag, blitt undervist i stamcellebehandling.

Høst...

Morgenstemning på universitetet. Været er, vel, grått...

Plassen "min" på biblioteket. Skal ikke ha forelesninger i dag før kl 12, men karra meg opp kl 7 alikevel, på tross en nok en natt med søvnmangel... Håper det hjelper til å få døgnet på "rett kjøl" igjen som mamma villa ha sagt.

18 november 2008

Termos

I går permiterte jeg den røde lille termosen jeg arva etter Linn da vi flytta fra Trondheim. Den var liten, oppskapa og bulkete, men fungerte gullegodt helt til det skjedde en kaffekatastrofe lekasje over noen notater i sekken her om dagen. Sikkert en pakkning eller noe som ikke fungerer, den er hvertfall ikke tett mer. Kjøpte meg derfor en ny emsa termos, med 5 års garanti og god varmekapasitet, så den skal nok gjøre jobben med å gi meg min daglige kaffe i årene fremover.

Mitt første (e-bay) feilkjøp.


Det måtte jo før eller siden komme. De siste ukene har jeg bydd på en del ting; les julegaver, uten og kanskje å lese spesifikkasjonene så godt. Ett av mine kjære tantebarn er helfrelst av Hanna Montana, hun får derfor en pakke med flere gaver relatert til det. Jeg bestilte blant annet en veske til henne. Det jeg ikke så, før jeg henta pakken i går var at veska måler 5x4 cm, ikke akkurat en bruksveske. Heldigvis blir pakken suppelert med noe jeg håper faller i smak fra lekebutikken Hamleys også. :-)

17 november 2008

Jeg liker eldre menn!

Javel tenker du kanskje?! Men det er altså sannheten. Den tanken slo meg i natt da jeg ikke fikk sove. Siste gang jeg kikka på klokka var den 4.45… Jeg fikk derfor ganske så god tid til å analysere min musikksmak på ipoden. (En av mine to, har en i backup, siden jeg jo er ganske så distré av meg og roter de bort rett som det er.) Derav tittelen på innlegget, som oppsummeringa av min musikksmak, jeg har nemlig en forkjærlighet for de litt eldre (noen av de avdøde faktisk) mennene i bransjen. Pink Floyd, Mark Knopfler, Bjørn Eidsvåg, helten selv Bruce Springsteen, fantastiske U2, Johnny Cash, Åge Alexandersen og The Beatles er bare noen gode gamle eksempler. Dog jeg forakter ikke akkurat nyere musikk heller, hør forresten "Catch My Disease" med Ben Lee; that's the way I like it.

Våken

Jeg får ikke sove. Det har vel sine åpenbare årsaker, som at jeg sov til kl var 16 i dag… Har nemlig jobba to nattevakter nå. Natt til lørdag på plastikkirugisk avdeling her i Odense og natt til søndag på medicinsk visitationsafsnit i Haderslev. Sistnevnte var en 12 timersvakt hvor jeg skulle begynne kl 20, men etter en halvannentimes kjøretur var jeg fremme halvannen time før. Forsøkte å få sove litt der, men det fikk jeg ikke, så begynte en time tidligere til den andre FADL vaktens glede. Vakten gikk veldig fint, stoppa på veien hjem å kjøpe med en STOR kopp kaffe.

Hjemme igjen litt før kl 10 i morres. Nesten ”over-seg-trøtt”, som å være i bakrus uten å fått glede av rusen… Vel vel, får ta den gleden når lønningsdagen kommer. I kveld har jeg bare sløva. Så en episode av Greys anatomy (godt ute i sesong 5 og det blir bare bedre), konstaterer dog at sykehus livet nok ikke er riktig heeelt det samme i virkeligheten, bare nesten. Vel vel, så måtte jeg ha litt luft, sykla til avsted med lønnslippene og hadde en fin luftetur. Forsøkte så å pønske ut hvordan jeg enklest mulig kan lage et slektstre på photoshop, men finner ingen gode løsninger, tips mottas med takk! Rydda så litt, siden jeg jo er fantastisk flink til å rote, også kom Lene innom etter jobb. Bildet er forresten fra stua vår nå i kveld. Skal bli litt flinkere med å ha med kameraet fremover. Ha en feiende flott mandag!

13 november 2008

Hverdagsliv

Denne uken er det ingen ting spennede som skal skje, desverre. Er virkelig hverdagsliv. Øyvind har dratt på jobb, jeg benytter dagene til å lese stort sett. Hadde egentlig håpet på å få en nattevakt i FADL i natt, men det var visst ikke behov for det... Litt kjipt når en har motivert seg på det. Men men, har skrevet meg opp på vakter i helga også siden vi ikke har mer undervisning denne uka.

I går var vi en gjeng til Melaniè tittet film. Siden det sto mellom tre stykket etter en langvarig argumentasjonsrunde ble det foretatt en demokratisk avstemming, der hvor alle fikk 2 popcorn stemmer hver. Så sto vi igjen med to filmer, ergo 1 popcornstemme. Og filmen den ble som så mange ganger før Nothing Hill. Jeg ELSKER den filmen! Dessuten var det jo en ganske orginalt og spennede form for valg.
Dessuten har jeg blitt litt kjip med tiden, liker ikke kaste bort tiden med filmer som potensielt kan være dårlige og total waste of time. Selv om jeg liker å sose bort en hel kveld med å skravle i telefonen... Ikke alt som er som i sangen; You say it best when you say nothing at all. Jaja.
Ha en fin fin kveld!

12 november 2008

Bodyworld


Lørdag var vi altså på Bodyworld utstillinga av Gunther von Hagen. Her vises ulike legemsdeler og legemer i ulike posisjoner og i ulike fremstillinger. Dette ved hjelp av en plastineringsteknikk som erstatter alt vannet med polymerer som polyestere og silikon for å unngå at vevskvaliteten blir forringet.
Vi kommer først inn i et rom som viser korte snutter av aldringsprosessen. Deretter får vi se utviklinga av et embryo frem til foster, alt er ekte. Her ser utviklinga i ca 20 deler frem til fødsel, inkludert fødselsdefekter som leppe-ganespalte, siamesiske tvillinger og vannhode. Avslutningsvis i denne sekvensen kan man se en kvinne som ligger og ser ut som hun hviler seg, bukhulen er åpnet og en kan se et fullbårent fostrer ligge inni. Det var eneste gangen jeg tenkte over at dette en gang har vært virkelige mennesker som seg selv. Den samme følelsen som en på starten fikk i anatomi undervisninga, men en tenker til slutt bare på det som preparater.

Utstillinga tar for seg hvert organsystem på et friskt menneske og viser også sykdommer, som ulike former av kreft og kardiovaskulære sykdommer. Så har du mulighet; dra å se. Anbefales!

Hjemme igjen

Da er vi hjemme fra storbyen igjen. Landa sent mandag kveld og var hjemme først ved to tida på natta på grunn av forsinkelser. Men turen har vært kjempefin så en skal ikke klage!

Lørdag var vi å spaserte i Nothing Hill og Portobello Road Marked. Kjøpte meg en fin fin lysestake i ”antikk” stil. Med tre armer i gullaktig farge. Etter å ha besøkt den fantastiske utstillinga Bodywords, (skriver mer om den senere) gikk vi oss litt bort i Knightsbridge området. Kun butikker med en prislapp veldig langt over min lommebok. Gucci, Prada, Pucci, Christian Dior, Prada, Armani, Alberta Ferretti, Nicole Fahri og så videre, men artig å se. Vi var på utkikk etter en vin butikk, men fant det ikke før vi fikk en taxi sjåfør til å kjøre oss til en. Vina var god hvertfall. Litt for god kanskje? For etter vi hadde spist relativt merkelig mat på ”Fakhreldine” en libanesisk (!) restaurant ble kvelden ganske ung for min del….

Søndagsmorgen skrudde vi på TVen og fant ut at et var Remembrance Day. Hvor dronninga og flere andre celebre gjester deltok i markeringa. Utgangspunktet for dagen er slutten på første verdenskrig, hvor våpenhvile ble inngått 11 november i 1918 ble. Det var flere parademarsjer og mye folk i sentrum. Utpå dagen tok vi turen til Covent Garden, som er en kjempeflott bydel. Shoppet litt igjen, før vi vente tilbake til hotellet. Etterpå ble det flere virkelig gooode Mojito på Hard Rock Cafe.

08 november 2008

London baby!

Ahhh, for noen herlige dager! Kjempegodt å reise bort litt. Vi kom til London på formiddagen i går og gårsdagen gikk hovesaklig med til litt shopping. Selfridges, Harrods, Oxford street osv. En kan jo få kjøpt det meste til mangt, blir nesten litt overveldet, faktisk. I dag har vi vært på portobello road marked og ikke minst utstillinga The Body! Nå koser vi oss på hotellet med en god flaske vin. Vel bilder og mer kommer senere! Ha en fin fin helg!

06 november 2008

London Calling

Om 8 timer setter vi kursen mot London. Skal bli utrolig herlig å reise bort en tur! Dog har jeg ikke sulla meg til å pakka noe som helst enda, bare forsikra meg om at jeg har passet mitt her, så da ordner det seg. Vi skal bo på InterContinental Hotel, i London Park Lane. 5 stjernes faktisk det ser riktig flott ut! Sånn økonomisk sett er det faktisk mulig å bo veldig godt i de fleste storbyer hvis man booker hotell gjennom http://www.hotwire.com/ (Her er ukens nyttige reklame)


Det er et genialt konsept som er en ganske godt bevart hemmelighet. Når du går inn på siden og legger inn by og datoer får en opp en liste med aktuelle hoteller, tjenester og stjernenivået. Men en ser altså ikke hvilket hotell det er, bare i hvilket område det ligger og prisen. Det er først etter man har betalt man får vite hvilket hotell det er. Dette fordi hotellene ikke vil dumpe prisene på sine egne sider og fremstå som de har dårlig belegg. For prisene er utvilsomt meget redusert. I forhold til opprinnelig pris gjennom hotellet er det på denne turen ca 4000 å spare! Det mest ekstreme tilfellet så langt var da vi reise til Paris i sommer, vi bestilte på samme måte gjennom hotwire og fikk bo på Hilton Hotel Paris. Vi betalte vel sånn ca 3000 for 3 netter mens om vi hadde bestilt gjennom hotellet hadde det blitt nærmere 14000!
Nå gleder jeg meg bare til å sette meg på flyet! Men får kanskje pakke litt først...




Et ganske så flott bad! Rom med utsikt mot Hyde Park

Så får en bare håpe at det står til forventingene!

05 november 2008

Husmora som dro på shopping.

Etter en del timer med rydding, fant jeg noen flekker på sofaen. Fant ut at jeg nok hadde et akutt behov for møbelrens. Så dro jeg dro likegodt på shoppping. Men først fant jeg nye øredobber ssom jeg egentlig skulle ha kjøpt for lenge siden, så noe hårstæsj. Tenkte at det kunne være trivelig med noen flere lys, lysestaker og noen puter også møbelrens til slutt da. (Holdt nesten på å glemme det, så måtte snu *kremt*) Behovet for møbelrens er forresten allerede midlertidig opphørt, for nå skal jeg bort til Lene snuppa og hjelpe henne å levere marSVINA hennes til Anna-Maria, siden hun reiser hjem til Norge i morra tidlig. Etterpå skal vi se om vi kan finne oss litt tapas.

Husmora må nok frem.


Da er jeg ferdig på nattevakt for denne gang. Har vært på psykiatrisk afsnit som er et lukket, intensivt afsnit. Hadde en fin vakt og var relativ våken og opplagt. Begynte å lese i en bok av Herbjørg Wassmo, et glass melk takk. Den er ganske bra så lang.

Ellers er planen for dagen å rydde opp i et eksamenspreget hjem... Stua er fylt til randen med bøker på bord, sofa og gulv. Oppvasken spasserer vel snart ut av kjøkkenet og soverommet er et katastorfeområde hvor en bombe med klær, blad, hybelkaniner og notater har slått ned. Det er dessuten utrolig hvor fort hybelkaninene formerer seg, kunne lett starta en farm!

Nå ringe Øyvind, han kommer hjem i dag! 6 laaange uker er over. Så jeg skal ta å svinge langkosen og forsøke meg som flittig husmor noen timer tenker jeg.

04 november 2008

Marie ♥ E-bay

For et par uker siden skulle jeg sjekke hva det var for noe. Bare for å se, selvsagt... Nå har vindusshopping aldri helt vært min greie, så jeg måtte selvsagt kjøpe noe. Å det nærmer seg jo jul og julebordssesong og derfor har man jo heltklart et behov for en ny kjole. Så jeg kjøpte, en. Neste dag kjøpte jeg en til. Og enda en.... Jeg sparer porto må vite. I dag kom den ene kjolen. Den passa veldig fin. Nå trenger jeg bare et par nye sko! Men i helga reiser vi til London!




Eksamen og slikt

Endelig er eksamen over for denne gang. Godt å få det overstått. Rart hvordan 4 små timer en tirsdagsformiddag betyr så mye... Etter at jeg kom hjem gikk jeg rett å la meg, skal ha FADL vakt i natt. Heldigvis er det her i Odense, så da slipper jeg å reise så langt avsted.