29 januar 2009

Grey`s eller house?

Oppussinga fortsetter, passelig lei, men det går fremover. Nå har vi tatt kvelden, men relaxerer litt forann TV`n før vi skal hvile øynene. Mannen ser House. Det er bare det at jeg ikke utstår den serien. Den har alle egentlig alle forutsettninger for å fange min oppmerksomhet, men det gjør den bare ikke. Mannen påstår at jeg ikke har prøvd å sett det nok... Må jeg prøve hardere? Greys Anatomy derimot kan jeg ikke få sett tidsnok. Er vel noe av det beste jeg ser på TV.

Hva mener du: House, Grey`s eller rett og slett begge deler?

Ari, Snåsamannen og flislegging

I dag har jeg nok en gang kommet til det punktet at oppussing ikke er så gøy som man innbiller seg på forhånd. På TV i interiørprogrammer ser alt så lekende lett ut. Man tryller på en vegg med maling, tapeten legger seg pent på plass, flisene ligger der fullstendig ferdig fuget . Realiteten er derimot en helt annen. Malinga drypper, vinduer er noe hersk å male, tapeten har ikke kommet i posten enda og flisene skal fuges og vaskes sånn ca 8 ganger etterpå for at resultatet skal bli bra. Det er sistnevnte vi sitter å venter på i følgende stund at det skal tørke litt før vi går i gang… Så nå sitter jeg å drikker lunken kaffe fra i morres, hører nattønsket og venter på at tiden skal gå.

Ellers konstaterer jeg med at verden går sin vante gang. Ari Behn synes adventskalendere er oppskrytt så han har tydeligvis laget januar versjon der han daglig en person han ”angriper” en ny person. Å media dekker det hele som en flokk maur på vei mot sukkerskåla. Snåsamannen har også vanskeligheter med å holde seg utafor medienes søkelys, i dag har TV2 som hovedsak at - Snåsamannen spådde krigen i Gaza. Vel, man trenger ikke akkurat være synsk for å ”spå” det. For å bevise hvor synsk jeg er våger derfor å komme med følgende påstander:

Maries spådommer for nærmeste fremtid:
- Det vil bli uroligheter i gaza igjen.
- Ari Behn kommer nok i avisa i morra.
- Badet blir ferdig (!)
- Marie vil snart gjennoppta sitt sosiale liv

Oppussingsskoa mine, de brukes til fint lite annet, bare så det er sagt!

27 januar 2009

Gis bort:

Pent brukt skrivebord gis bort. Flere bilder ses her:
http://www.facebook.com/album.php?aid=97239&l=e6c15&id=706006417
Ring eller mail; marietysnes@hotmail.com, 93860817/97659138, eller legg igjen en kommentar her!

Tid for hjem

Vårt eget. Oppussing på programmet i dagene fremover nå. Øyvind tar seg av badet, mens jeg skal bryne meg på to soverom.
Her har vi det minste rommet, i en etterhvert så fantastisk usjarmerende gulfarge. Tror også den upraktiske datapulten har gjort sin tjeneste her i hjemmet.
Det andre soverommet fylt med masse småblomstrende tapet.
Flislegging på gang på badet.

Skal bli spennede å se hvordan det blir til slutt. Håper tapeten jeg bestilte fra England kommer i dag. Det ble den rosa/lilla fra Designers Guild tapeten kan ses ved å trykke her. Ellers er det et fantastisk nydelig vær hjemme på Smøla i dag:

26 januar 2009

Ingen billett eller service


Sånn gikk det. Utsolgt etter 45 min, men hvordan er det mulig å hoppe tilbake i køen?!
Fikk du tak i billetter da?

Billettservice igjen.


Jeg får tydeligvis verken billetter eller service hos billettservice, hvis det fortsetter i dette tempoet... Hvorfor ikke ordne et ordentlig system, det har skjedd før at systemet bryter sammen og det vil skje igjen. Heldigvis fikk jeg tak i billetter til mannen på AC/DC konsert, da de plutselig finner på å legge ut noen få biletter av gangen. Jeg vet ikke om jeg i det heletatt skal avsted på konsert med Bruce Springsteen, det er uka før eksamen, vi får se. Tviler på at jeg har tålmodighet nok til å vente på å komme igjennom.

25 januar 2009

Jeg har for lite å gjøre...

Søndagskveld. Jeg har nå hatt i overkant av 50t fri. Begynner å bli en smule rastløs. I dag har vi vaska og rydda her. Mannen skulle flislege gulvet i kveld, men det viste seg at butikken nok hadde feilberegna limmengden ganske så betraktelig, så det ble kun lagt 10 flis. Nå har mannen tatt kvelden og titter på 24 på tv2. Det interesserer meg ikke såmye, så hva gjør så den perfekte husmora etter at grønnsåplukta har lagt seg?! Jo, hun baker. Først pizza til sin flinke mann, (som heldigvis unngikk middag til sin svigermor, den salte riskremen var uforglemmelig) deretter baka jeg ciabatta. Tror jeg, de får heve over natta, også får vi se hva det ender med.

Det er nok sikkert ikke hva den perfekte husmora villa ha gjort, men jeg er altså ikke henne og kommer nok aldri til å bli det heller. Jeg har derimot fått et supert redskap som kan hjelpe meg på veien, la meg introdusere dere for mister Kenwood Major Titanium som jeg fikk til mannen i juegave. Den kjekke minikokken som gjør enhver form for matlaging som en lek. (Jeg vet egentlig ikke så mye om det da det eneste jeg har bakt er 1 porsjon kjeks og 2 deiger i dag) Anyway, den smekker sammen en deig i en fei, men det beste av alt er etter min oppfattning at alt av utstyr og liknende kan gå i oppvaskmaskina.
Dessuten får man jo ekstra god til til å fjase. Jeg hadde altfor god tid i dag. Hadde gleden som kun en baby har, når han oppdager seg selv i speilet for første gang, når jeg så alle de artige utrykkene man får i en slik oval form. Det ble grundig dokumentert siden kameraet lå rett ved siden av meg.

Major Marie avslutter sitt hundrede innlegg med ønske alle en riktig god natt!

Søndag morgen

Var bare innom for å påpeke at jeg hadde rett i hvor godt det skulle bli å "komma hæmatt." Sitter i hver vår stol drikker kaffe og slapper av litt før vi skal gå løs på litt opprydding og kanskje flislegging av badet etterhvert. Jeg blogger og Øyvind saumarer finn.no.

Jeg har ikke inspisert flisene eller baderomsinnredningen heller. Skal bli spennede å se om det er slik i virkeligheten som på bildene på nettet. Midt oppe i det hele har vi begynt å sett på bil også. Var ute å prøvekjørte en inne i Kristiansund i går. En Volkswagen passat, men vi likte den ikke helt så godt. Så nå blir det vel en Audi etterhvert (A6 kanskje), satser på vi finner en snasen bil, men er jo ikke noe vi trenger akkurat nå.
For la meg nå bare påpeke en bitteliten ting før stasjonsvogna er parkert på plassen, badet er flislagt og rykteflommen sprer seg som ild i tørt gress over Smøla. Det kommer altså ikke junior i hus med det første, selv om det tilsynelatende kan se ut som vi er noen fugler som "reirer" seg opp til våren.
Ha en feiende flott søndag alle sammen!

23 januar 2009

Shopping

Da er jeg på toget på vei til Kastrup. Veldig trøtt for å si det slik, men ganske naturlig etter kun tre små timer på øyet i natt. Har forsøkt å holdt meg i aktivitet for å ikke sovne. Var nede i byen og fant meg faktisk et par sko. Lilla faktisk, men ganske søte syns jeg nå. Har ikke bilde av de nå, legger inn senere.

Fant de på en fin butikk i Odense ”Tryllespejlet”, de har litt av hvert, men ikke så mange av hvert eksemplar, så man kan finne noe orginalt og fint der. De har forresten netthandel også.
I tillegg kjøpte meg en genser, også bokka jeg under for eget press ved å kjøpe meg en stelton kanne. Tilbud den også. Rød og fin… Lenge siden jeg har vært på shopping, så syns det var velfortjent i dag. Da er vi straks i Køben her, litt usikker på om jeg må bytte tog eller ikke, så pakker bare sammen. Skriver kanskje litt til i kveld, om jeg og Jon Blund ikke går i union veldig raskt!

Friiiiii!

Eksamen gikk greit håper jeg, hvertfall. Helt ok følelse! Måtte ringe mamma med en gang selvsagt, da hun har fått for seg at hun skal ha, til dels ekstreme, ekamensnerver på min vegne. Hun kunne fortelle at hun spanderer på meg hotell i natt på Kastrup så da slipper jeg å reise kl 3 i natt. Fantastisk, tusen takk mamma!

Betingelsen var at det ikke var Københavns dyreste hotell. Vel, nå ligger jo Hilton hotel bokstavlig talt på flyplassen, så det hadde vært praktisk, men det koster jo vanligvis litt over gjennomsnittet også. Men da jeg kom hjem nå, å skulle bestille var det fantastisk mye billigere enn hva det pleier å være. "January Sale" eller finanskrise om du vil. Jeg er glad for det akkurat nå, så skal bare nedi byen, hente noen pakker på posten og kanskje kjøpe meg et par nye sko. Pakke litt og så stikker jeg, vasking er overdrevent og kjenner jeg hybelkaninene rett går de ingen vei før jeg kommer tilbake alikevel!

22 januar 2009

Kapitulert?!

Jeg hadde over 80% riktig på spotten. Fornøyd med det, det var jo den som var vanskelig syntes jeg. Helt til i kveld... Har sittet med gamle eksamensoppgaver, men tror hodet mitt ikke funker lengre. Alt virker håpløst...

2 dager igjen!

Ah, akkurat nå er jeg ganske så letta, siden jeg tror spoteksamen gikk fint. Vet ikke sikkert enda, universitetet legger ikke ut veiledende besvarelse før i kveld. Uansett, denne teller kun 20% av eksamen som vi har i morgen, den skriftlige. Så det er da det virkelig gjelder. Nå skal jeg gå igjennom noen gamle eksamenssett og forsøke å motivere meg på nytt igjen.

Alltid en sånn merkelig følelse i kroppen etter eksamen, blir helt utslått. Sikkert når adrenalinet nivået faller ned på normalen igjen. Var nok ganske så stressa å nervøs før jeg gikk inn, greide å skrive 20/1-2008 på datoen for i dag, men oppdaga at vi var kommet 1 år og en dag lengre frem. Men en ting vet jeg hvertfall; nå er det bare to dager til, så er jeg på vei hjem!

20 januar 2009

My fellow citizens:

. "In reaffirming the greatness of our nation, we understand that greatness is never a given. It must be earned"
Jeg måtte ta en pause fra eksamenslesinga i dag for å få med meg innsettelsestalen til Obama. Fantastisk! Det skal bli spennede å se hva den mannen får utrettet, tror det kan bli mange interessante veivalg han må ta.
Selv begynner jeg nå å komme ut i fra den panikkartede eksamensangst følesen som kommer snikende i dagene før eksamen. Jeg blir skikkelig irritert på alt og alle. Sutrete og grinete. Sover dårlig om natta og drømmer fælt. ( I natt var det "bare" at det kom en hånd gjennom postsprekken i døra, som skulle kvele meg og kaste meg ut av leiligheta) Ikke spesielt hyggelig med andre ord, men drømmene og humøret bruker å snu og jeg mener egentlig ikke å være slik. Så nå vil jeg egentlig bare ha det hele overstått. Nesten halvannen uke med fri venter! Skal bli utrolig fantastisk herlig!
Gliser bredt ved tanken, kan ikke huske sist jeg hadde så lenge fri, uten noe slags form for jobb eller skolearbeid. Så nei, jeg skal verken jobbe på sykehjemmet, hjemmesykepleien, bofellesskapet eller noe annet sted. Nei, ikke bare noen timer heller. Ikke "ut" en liten tur. Ikke ring søndagsmorgen kl 6 å vekk meg. Nei, sa jeg! Ikke vits å spørre en gang!
Så må bare huske på at jeg har skrevet disse linjene her da, slik at jeg i søvne faktisk ikke svarer; okey da...

19 januar 2009

Selges:

Pent brukt hjerne til salgs, noe driftsproblemer den siste tiden.
Gjerne innbytte!

18 januar 2009

Dream

Det er sjelden jeg drømmer mye om natta, men den siste uka har det vært minst en detaljert drøm (eller mareritt for den del) hver eneste natt. Natt til i går ble jeg drept, av en knivstikker, grusomt siden jeg drømte at jeg fikk med meg at vedkommende parterte meg opp… Tror det har med at nettavisen kunne opplyse om at det var en knivstikker på frifot i Odense.

I natt ble jeg påkjørt av en bil ved fergekaia på Edøya. Det var forresten søskenbarnet til Øyvind som kjørte. (hvorfor akkurat han?!) Jeg hadde egentlig bare et lite sår på foten som konsekvens av det hele, men etter hvert revna huden, mer og mer rundt hele foten. Jeg kom meg ikke på legevakta, fordi det ikke var lege på Smøla… Dessuten måtte jeg huske hvert latinske navn på en hver skadet struktur, når jeg skulle beskrive skadene i telefonen til mamma. Hvis ikke nekta hun å tro på meg at det hadde skjedd, jeg kunne jo naturligvis ikke gå noen plass, så jeg måtte ha henne til å hente meg, for det var ingen andre å se… Mulig dette var pga at jeg så en disseksjonsvideo rett før jeg la meg i går kveld.

For øvrig kan det også opplyses om at det ikke er spesielt lurt å google ordene C-section og childbirth rett før man legger seg, selv ikke i faglig øyemed. (Hvertfall ikke hvis man ser videoer i tillegg.) Jeg gjenomgikk begge deler påfølgende natt og det var verken spesielt pent eller hyggelig.

Jeg savner drømmer hvor jeg våkner med et smil om munnen, drømmer med lykkelige mennesker og morsomme situasjoner, som man ikke vil ta slutt når man våkner. Så snur man seg i senga og sover i 5 minutter til, i stedet for å springe i dusjen og forsøke å tenke på noe helt annet.

When I feel blue in the night
And I need you to hold me tight
Whenever I want you, all I have to do is Dream



Drømmer du mye om natta da?

16 januar 2009

Lesedag

Preparater som skal mikroskoperes.
Universitetet på kvelden, litt skummelt egentlig.Lurer på om disse to har vært litt for lenge på lesesalen?!

Bildene er forresten tatt med kameraet på min nye mobil Nokia N79, storfornøyd med kameraet og mobilen i sin helhet.

EN RIKTIG GOD HELG ALLE SAMMEN!

15 januar 2009

Hmmm...

Formen begynner å bli bedre, heldigvis! Fått lest en del i dag, selv om jeg har holdt meg inne. Vi har aller siste gruppetime i morgen tidlig før eksamen. I kveld har jeg sett tid for hjem på TV2 de kan jo pressentere ganske så spesielle løsninger, men i kveld syns jeg det ble flott rett og slett.

De hadde brukt en nydelig tapet fra Designers Guild. Så jeg måtte inn på nettsiden deres for å sjekke. Deretter undersøkte jeg om det var noen i Norge som solgte de på nett, men det fant jeg ikke. Derimot var det flere butikker i Danmark som forhandler de. Jeg har fallt fullstendig for tapeten som vises i bildet til høyre... Kanskje den kommer på et soverom etterhver?!

14 januar 2009

Kjipt...

Satt på lesesalen i kveld, frøs, men følte meg ikke dårlig. Helt til jeg skulle reise meg. Holdt vel på å besvime, om det ikke var det jeg gjorde. Var svart noen sekunder. Dro hjem, feber så det holder. Så nå ligger jeg å velter meg i selvmedlidenhet og satser på at paracet & placebo effekten slår til så jeg blir frisk...

Fri som fuglen

Kunne jeg tenkt meg å vært....
I stedet skal jeg gjennom denne permen med notater i dag og eksamenslesing i 9 dager til.
Men den 10 dagen, flyr fuglen hjem til Smøla igjen!



13 januar 2009

God natt!


Ahhh, for en lang dag det har vært... Forelesning først, oppsummering sådan, forsto litt mer enn hva jeg frykta. Satt på lesesalen etterpå i mange lange timer. Godt å komme hjem i kveld ja, men er bare det at jeg ikke har gjort så mye annet enn å sett frustrerte fruer og snakka litt på skype. Hva har du gjort på denne tirsdagen da?

Bilde fra baksida av leiligheta sist uke. Men i dag var det vår stemmning!

God morgen!

På morgenkvisten har jeg vært bort til Lene for å hjelpe henne med litt strømt til bilen, for n`te gang. Flatt batteri konstant, på tide at du får deg nytt igjen! Men vi har hvertfall lært oss å ta på startkabler i en fei, noe som jo er svært nyttig i gitte situasjoner.
Nå skal jeg på siste forelesing for denne modulen!
Så blir det vel lesing langt utover kvelden etterpå...

12 januar 2009

Hjelp!

Jeg har skrevet om dette før, men det kan ikke gjentas for ofte: Hjelp de sivile! Hver tredje som drepes i Gaza er barn. Men man hjelper ikke ved å rølpe rundt i Oslo sine gater, eller gå til angrep på McDonals. Blitz skriver om den såkalte "fredsaktivistiske" ånden på sine nettsider.

"I dagene som kommer så vil det være mange som skal ta avstand fra opprørernes steinkasting, ruteknusing og annen motstand mot den ettergivende linja som Norge har i forhold til Israel sin okkupasjon, men Blitz støtter og hilser opprørerne velkommen og ser fram til å delta i videre kamper mot okkupasjonen av Palestina."

Jeg gidder ikke kommentere det en gang, er så dumt at det får stå for seg selv. I stedet vil jeg oppfordre alle andre om å gå inn på unicef sine sider for å hjelpe de som trenger det, de sivile!
Bildet viser trippelamputasjon hos et barn, hentet fra en strek bildeserie i legeforeningens Tidsskriftet

Test

Jeg har plassert min blogg i Rokstadbloggportalen Bloggurat!

Ros!

Det er ikke hver dag jeg roser noen, men i dag har jeg tenkt å gjøre det. Vi holder på å planlegge oppussing av badet hjemme på Smøla. Årsaken?! Dette:

(Nei, Øyvind har ikke sånn plutselig gått berserk, men det var en noe ekkel lekasje bak badekaret... (som forøvrig har endt sine dager hos fam. Osen/Tysnes)
Det å velge seg nye fliser og ny baderomsinnredning er ikke akkurat enkelt i utganspunktet. Lettere blir det ikke når man skal velge det over internettet. Jeg har sagt tidligere at google er min gud, vi får håpe det fortsatt stemmer når det ferdige resultatet vises. Innredningen tegna jeg selv i et 3D tegneprogram fra HTH. Etter å ha tatt kontakt med butikken, reviderte de det etter hva det var mulig å skaffe til bad. Selv om jeg kan være veldig ubestemsom og vimsete må jeg bare sende en stor takk til HTH i Trondheim ved Gunhild Nyhus for gode råd og gode skisser! Fantastisk god kundeservice, selv kun over telefon og mail. Tror det blir HTH ved senere annledninger i fremtiden også.

Slik blir det forhåpentligvis seende ut når det er ferdig.
Hvitt med rene flater.
Fargene ellers på badet blir også hvitt, med innslag av blå mosaikk fliser innimellom og dusj i glassbygger stein.
Det skal bli så fantasisk spennede å se hva det endelige resultatet blir, når min kjære handy-man har fått det sammen. Han fikser det selv! Fortjerer ros han også ja!!!

11 januar 2009

Dagen

I går hadde jeg en super effektiv dag.
I dag er det stikk motsatt:

- 3 sider 3 kvarter. (Kun for å forstå hva som står skrevet)
(Maries tanker; "jeg hater ossifikasjonsprosesser")
- Så sikkert 3 timer for å lære seg det.
(Maries tanker; "å jø.....")
- Konklusjonen; at det meste glemt igjen om 3 dager
(Maries tanker; vel jeg kjenner at det begynte å blitt litt spennede)

Spennende er hvertfall ikke et ord jeg ville valgt å brukt på startet av dagen, men det kommer seg altså! Hvertfall så har jeg nå kommet meg hjem. Hadde høye ambisjoner om å få vasket litt tøy, men det er et underlig system i borettslaget: Det kan kun vaskes mellom 7-19. Når er jeg på universitetet? Jo, i det tidspunktet. (Vel, ikke hver dag, (I wish it was so))

Men når man har anledning som f.eks på helg må man skru fast låsen "sin" på tavla i et tidsrom slik at man reserverer seg... Det er stort sett opptatt, derfor må man planlegge klesvasken faktisk! Nå er verken det å planlegge eller det å vaske klær, for den del, noen av mine sterke sider. Når det skal kombineres ja, da ender det med kaos (les: lite rene klær). Uansett onsdag førstkommende mellom kl 17-19 vaskes det, hvis jeg husker det da. Nedenfor et bilde av reservasjonstavlen.

(ps. jeg deltar ikke i VM i uinterresant blogging, selv om det føles slik, men det er alt hva jeg har å skrive om. Alternativet er å ikke skrive noe som helst, så da skriver jeg sånn fjas inntil videre)




Månen

Bilde med den meget poetiske tittelen:
"HISTOLOGISAL I MÅNESKINN"

10 januar 2009

Histologi

I dag er jeg på histologisalen. Sitter å titter på preperater i mikroskop, bl.a øye, spiserør, huden, tarm +++. Vi har pratisk eksamen i dette, dvs at vi har 40 minutter eksamen med 20 poster, hvor vi har 2 minutter til å besvare 2 spørsmål. Altså 40 spørsmål på like mange minutter, relativt stressende og det er de raskeste 40 minuttene du kan tenke deg.

Det beste er jo visst man kommer på svaret med en eneste gang. Bare stå å vente... Desverre må det tenkes om både en og to ganger, kanskje gjette tilslutt også, det er ikke noe god følelse! Vel, bilder fra mobilen her nå, et preparat pancreas, bukspyttkjertelen. For de som lurer, er det en sal med mikroskop på pulten + en apple mac. Jeg liker ikke sistnevnte. Får det jo til, men går så trengt, alt tar lang tid. Liker Dell en min og windows bedre da ja! Vel kaffen er tom, på tide å gå løs på nervecellen...

09 januar 2009

God helg!

Snart helg. Selv skal jeg benytte dagene til å lese på eksamen og blir vel stort sett å finne på histologisalen... Legger ved en søt liten snutt. Håper du får en riktig fin helg!

07 januar 2009

Soool!

Da er det tid for å komme seg ut på universitetet igjen... Denne uka har vi undervisning ganske sent på dagen, i dag fra 14-18. Har sittet å lest fra i morgenen av, men akkurat nå kjennes det ikke ut som jeg har lært så innmari mye desverre. Forbening, eller ossifikasjonsprosesser om du vil er rimelig tørt stoff... Satser også på at influensadyret som holder på å bosette seg i halsen min forsvinner før de gjør for stor skade, det vil jeg ikke ha!

Vel sola skinner hvertfall og snøen er på vei bort. De siste dagene har det faktisk ligget noen cm snø og slikt skaper tildel STORE problemer i Danmark. Vinterdekk er jo noe fåtallet bruker, noe som lett kan ses på antallet bulkede biler som står i grøftekantene rundt omkring.

Det å sykkle har også vært litt av en utfordring, på saltede, dertil gjenfrossne sykkelstier. Men nå krysser jeg fingrene for at våren snart er her.

VÅR!!! Herlig ord, ha en strålende fin dag!


06 januar 2009

Å kjøpe seg lykke.

Av og til streifer den tanken meg. At det er mulig. For et lite øyeblikk. Før jeg skal til å rengjøre tenker jeg for eksempel at jeg kunne trengt meg noen nye kluter og nytt vaskemiddel, eller den andre varianten; at hvis jeg vasker nå skal jeg kjøpe noen nye puter og blomstrer etterpå som en slags belønning. Rett etter på får man en slags kunstig underlig lykkefølelse. Ja, det høres forferdelig merkelig ut, at man kan bli lykkelig av å kjøpe seg en JIF liksom, men det gjør jobben litt lettere etterpå.

Det samme tenkte jeg her på søndag når jeg sto i Tax-Free`en på Gardermoen. Jeg har som to av mine nyttårsforsetter at jeg skal slutte å bite negler og rive i neglebånd, (jeg vet det er sikkelig ekkelt) + at jeg skal bli flinkere til å rense huden. Så hva gjør jeg?! Jo, jeg kjøper meg håndkrem fra Dior, for det trenger man jo jamfør forsett nr. 1 og jeg kjøper meg hele Clinuiqe hudpleieserie.

63% av ”mine” lesere sier nyttårsforsetter er tull. Skal bli spennende å se om jeg greier å holde meg i skinnet, bokstavlig talt. Det kan uansett tid på året være greit å sette noen ”krav” til seg selv. Så neste gang du ser meg, sjekk neglene mine! Mulig jeg angrer sterkt på sistnevnte når vi kommer til 23. januar og jeg er ferdig med eksamen og har eksamenshendene mine… Kjøper du deg forresten ”lykke” av og til?


Jeg liker (en) eldre mann del to.

Jamfør innlegget jeg liker eldre menn hvor jeg gjennomgikk noen flinke musikkere føler jeg for å føye på en ja, politiker, faktisk!

Jonas Gahr Støre skal være til stede i FN når Sikkerhetsrådet diskuterer en ny resolusjon i et forsøk på å få til en våpenhvile i Gaza. Utenriksministeren påpeker et det må legges press på partene for å inngå en våpenhvile. "Det finnes ingen militær løsning på denne konflikten." Jeg kunne ikke vært mer enig. Jeg liker denne handlekraftige mannen!

Jeg skal ikke lage meg en liste over kvinnemennesker jeg missliker, men jeg kan si såpass mye om at "Israels beste venn", som skal tale på støttemarkeringen for Israel, nok hadde ligget godt ann til en topplassering på den lista.

05 januar 2009

Kamper i Gaza by

Nå i kveld skjer det harde kamper i Gaza by , man har mørklagt hele Gaza, det hagler med bomber og granater. I følge Mads Gilbert lege fra Norwac har det i dag vært en voldsom pågang av sårede og drepte. Eldre, barn, kvinner, total dominans av sivile. Kl 16 var det 861 barn som er drept eller skade! Hvert 3 drept er barn eller kvinne. Sykehuset mangler mye, i kveld har de for eksempel ikke mer forbindingsmateriale, de forsøker å operere flere på samme stue, folk ligger på gulvet i gangen og man har ikke plass til alle.

Israel kaster ut flyveblader med beskjed om at folk må gjemme seg, siden de skal bombe, men hvor skal folk gjemme seg? Hva skjer de neste timene, når strømmen har gått,
mat og vannmangelen blir prekær, kloakksystemet bryter sammen? En står overfor en stor humanitær katastrofe. Det blir feil å sitte og diskutere skyldspørsmål i en slik situasjon. Verden må snarest legge et tungt internasjonalt press for å få begge partene til å skape en øyeblikkelig våpenhvile, for å stoppe denne galskapen…

04 januar 2009

Back in Odense

Pappa måtte kjøre meg til Tømmervågen siden det ikke gikk hurtigbåt "så tidlig".

Kaffe & Svele på Glutra

Ferga går igjen, jeg ventet på "Taxi søskenbarn" Julie

Det er kaldt og litt kjedelig å vente.Min trofaste følgensvenn, som har fraktet mang en tung bok.

Den får av en eller annen "merkelig" årsak heavy-lappe på seg hver gang jeg reiser...

Jeg kom frem til Odense litt over 22 i kveld. Ble møtt av en halvdød blomster forsendelse utenfor døra.

"Tusen takk for at vi får låne Øyvind i julen. Vi håper likevel du får en fin julefeiring. God jul ønskes deg og dine fra Aker Drilling"

Låne og låne. Haha, riktignok er jeg er glad han er min, selv om jeg ikke riktig "eier" han. Tror forresten jeg skal ta meg adskillig bedre betalt for utlån av den mannen ved en senere anledning. En aldri så liten overraskelse å få på nyåret og jeg fikk meg ikke minst en god latter ved tanken på bortlån.