31 oktober 2009

Appelsinpiken

imageAkkurat nå har jeg hørt ferdig min første bok. Min aller første bok etter lydbøkene jeg hadde da jeg var 5 år. Du vet, de der kassettene som det fulgte med et hefte med litt tekst og tegninger. Så kom det en “stjernelyd” og du skulle snu side i boka.

Uansett, jeg leser sånn cirka alt for mange sider pensum om dagen, derfor tenkte jeg det kunne vært fint å prøve å lytte. Linn Renate anbefalte Appelsinpiken av Jostein Gaarder. 

 

Den handler om en ung mann, Jan Olav, som er medisinstudent, som en dag møter en helt spesiell pike på trikken. Hun har rød kåpe og bærer en stor pose appelsiner i armene. Han blir stupforelsket, men hun forsvinner med ordene "vi ses". I boka møter man gutten Georg som finner et langt brev fra sin avdøde far, Jan Olav… Brevet forteller blant annet om farens ungdomsforelskelse, den gåtefulle appelsinpiken, et mysterium som Georg må finne ut av. Boka veksler mellom farens brev til framtida, tankene til gutten og hendelser i farens liv.

Jeg hadde liten tro da jeg la meg førkvelden, i et helt mørkt rom, for å høre på denne boka. Jeg er skeptisk til lydbøker generelt, Jostein Gaarder og ikke minst Aksel Hennie (som leser deler av boka) spesielt. Men jeg ble overrasket. Den og de var virkelig gode. Nå skal jeg etterhvert ta for jeg Olav Duun, medmenneske. Men aller først skal jeg lese, studere og pugge omsettning av prostaglandiner…

Har du noen lydbøker å anbefale da?

30 oktober 2009

Kjære bilnøkkel!

Audinøkkel Hvor har du gjemt deg nå? Jeg hadde en femogtyve minutter lang leteaksjon etter deg altfor tidlig i dag. Jeg ga opp å lete etter deg, så jeg tydde til din tvillingbror. En som Øyvind kun har uttrykt skal brukes i KRISE situasjoner. Nå har jeg brukt en og en halv time på å forsøkte å finne deg. Inni skap, skuffer, hyller, ekser, bøker ja til og med søppla er gjennomsøkt. For jeg VET du befinner deg her inne i leiligheta. Heldigvis ikke ute i slike enorme søppelkontainere som du har hatt en tendens til å gjemme deg i tidligere. (Men det er en annen “morsom” historie.)

 

Nå er fredagskvelden nesten “brukt opp” jeg kapitulerer, du vinner, pell deg frem. Nå finner jeg frem hekklinga mi (det er egentlig også en annen morsom historie når jeg tenker meg om) og koser meg med Skavland i stedet. Tips hvor slike dingser har en tendens til å gjemme seg mottas med takk.

Jeg har jo en blogg.

Det kom jeg til å tenke på i dag. Lenge siden jeg har vært her inne. Kanskje det blir lenge til neste gang også, det er ikke godt å si. Akkurat nå er jeg midt inne i eksamensperioden. Vi har eksamen på tirsdag og på torsdag, i kommunikasjon og regulasjon.  Det er ganske mye forskjellig vi har vært innom denne modulen, forplantningsorganenes anatomi, hormoner og hormonregulering, nervesystemet, diverse kliniske prosedyrer og ikke minst farmakologi da.

Etter eksamen tar jeg selvbevilget “fri” i 2 uker. Jeg følger de få forelesningene vi har hjemmefra, altså på Smøla. Så kan jeg få tid til å være sammen med folk som jeg ser så alt, alt for sjelden. Det gleder jeg meg STORT til. Litt av grunnen til jeg kan reise hjem så ofte nå, er at SAS har innført ungdomsbilletter i hele Skandinavia! Det er jo lykke. Jeg kommer meg hjem og tilbake igjen, for under 2000, og billettene kan endres hele tiden. Suverent!  Når de har gjort dette vites ikke, men de reklamerer ikke med det og jeg fant det ut ved en tilfeldighet. Men det sparer meg hvertfall for en masse tid og penger. Når jeg reiste hjem til sommeren betalte jeg til sammenligning 3700 en vei…

Så gleder meg til å komme hjem til ramsaltsjyluft om en uke. Slik som her, dette tok jeg når jeg var hjemme i høstferien. (Hjemkjær jeg?! Jaaaa da, 14 dager siden jo)

Måker red

God helg!